Doen

Fiets

Het hotel biedt fietsen te huur aan. Het ‘Verken Aalst’ arrangement biedt onze gasten het gebruik van de fiets gratis aan. Neem met ons contact op indien u meer informatie wenst. De receptie helpt u graag verder met het boeken van een geweldige beleving.

Aalst telt enkele mooie en interessante fietstochten die de natuur volop aan bod laten komen, maar daarbij het culturele verhaal niet onverdeeld laten.

Neem een kijkje op onderstaande website voor meer informatie over de verschillende fietsroutes in het Aalsterse: http://www.fietsroute.org/fietsen/gemeente/Aalst 

Kalender

7-9 februari: Carnaval
Jaarlijks aan het einde van juli: Pikkeling (Unesco erkend oogst festival
21-24 augustus: Cirk! Aalst (openluchtzomerfestival)
11 september: Blender Undercover (gratis muziekfestival)
21-24 oktober: Metal Female Voices festival

Kano

De Dender is een kalm stromende rivier met nogal wat hoogteverschil, maar dan vooral in Wallonië. Bij regenval echter ligt het debiet duidelijk hoger en wordt het aangevoerde regenwater snel afgevoerd. Het riviertoerisme is vooral toegespitst op gemotoriseerde pleziervaart. Verhuur te Pollare, Ninove, in het café de Zwarte Flesch - proef hier het Zwarte Flesch bier - en tevens kajakverhuur. Aan het provinciaal domein de Gavers kan u kano’s huren. 

Ninove en Geraardsbergen doen veel inspanningen om het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Een mooie voetgangersbrug over de Dender in Ninove verbindt beide oevers en maakt het jachthaventje zeer toegankelijk. U merkt hier regelmatig buitenlandse jachten die aanmeren om de streek verder te verkennen. Ook Geraardsbergen beschikt over een mooie jachthaven en heeft heel wat toeristische troeven. Aan de uitlopers van het glooiende Pajottenland is dit stadje een uitstekende uitvalbasis. 

Natuurpareltjes en industrie wisselen mekaar af. Het is echt niet druk op het water, wel langsheen het jaagpad dat gretig gebruikt wordt door fietsers en wielertoeristen. Ondanks dat er nog regelmatig een schuimtapijtje ligt in de nabijheid van de sluizen, is de waterkwaliteit er gunstig op vooruitgegaan en is het een visrijk water. Op zomerse dagen ziet u tientallen karpers aan het wateroppervlak. 

De route is aan te bevelen met kanokar bij het overdragen bij de sluizen. Of een ‘sterk’ team. 

Anno 2007 gaat de infrastructuur langsheen de waterkant er gestaag op vooruit: de nieuwe Schiptrekkersbrug in Denderleeuw, een fiets - en voetgangersbrug, slipway, prachtige aanlegsteiger, pittoreske pastorie met speelplein 'Hof Ter Leeuwe' en zitbanken. Enkel nog een steigertje stroomafwaarts aan het sas te Huisegem en een heerlijke kanoroute van Geraardsbergen tot Denderleeuw, met onderweg restaurantjes, pittoreske dorpskernen, sommige zelfs met winkels en restaurantjes op wandelafstand. Een aardig duwtje in de rug voor zachte waterrecreatie en toerisme!

Zoekt u meer informatie over de stad Aalst en de vele troeven die voor u klaar liggen om ontdekt te worden, surf dan zeker naar de website van de dienst Toerisme: www.aalst.be/toerisme Breng ook zeker een bezoek aan het infopunt centraal op de Hopmarkt. Een 360° film over de stad en haar omliggende gemeenten is een aanrader van formaat om jezelf onder te dompelen.